Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

της δικαιοσυνης Ηλιε νοητε....

ολοι οσοι με γνωριζετε ξερετε ΠΟΣΟ βαριεμαι τα τυπου ειδησεογραφικα - κουτσομπολιστικα blogs η δεν ξερω τι.Αν με ρωτησετε ειλικρινα τα βρισκω 80% κιτρινα - 10% ανακριβη - 10% πληροφοριακα.Γενικα δεν εχω τις καλυτερες σχεσεις με τις "ειδησεις" οπου κι αν ειναι αυτες ειτε γιατι απο μικρη ο αριστερος μπαμπας με επεισε οτι στον καπιταλιστικο μας κοσμο ολα ειναι στημμενα και μελετημενα οποτε δεν εδινα ποτε σημασια, ειτε γιατι βαριεμαι αφορητα μια στεγνη πληφορορια αν δεν συνοδευεται απο βαθυ φιλοσοφικο στοχασμο.Ιντερνετ,τηλεοραση, εφημεριδες και ραδιοφωνο με ενδιαφεραν μονο για διασκεδαση και επικοινωνια.Σε σημειο που δεν ειχα σχεδον ποτε ιδιαιτερη ενημερωση και για βασικες ειδησεις που με αφορουν γεγονος που με κανει τουλαχιστον να εχω μεγαλη αγνοια για σημαντικα πραγματα που το δικαιολογουσα ομως ως οτι "ειμαι στον κοσμο μου εγω" αν κ μεσα μου σκεφτομουν οτι απλα ειμαι αδιαφορη.Εχοντας λοιπον σχετικες τυψεις αρχισα να δουλευω σε μεσον που οι ειδησεις ηταν το βασικο μας θεμα, και χωρις αυτες δεν θα υπηρχε κ ο αρτος ημων ο επιουσιος. Δυστυχως η ευτυχως δεν εκτιμησα ουτε τοτε ιδιαιτερα την σημασια της ειδησης ακομα και τωρα βαριεμαι τις στεγνες πληφοροριες.Και μαλλον θα τις βαριεμαι παντα.
Παρ'ολα αυτα ακομα κ αν το συγχρονο οπιο του λαου ειναι η "κιτρινη" πληροφορηση(αναξιοπιστη και απο την κλειδαροτρυπα) δεν μπορω να πω πως δεν συμπαθω τα blogs.Ki αν υπαρχει ενας βασικος λογος που τα συμπαθω ειναι η ΑΝΩΝΥΜΙΑ. Τι σημαιναι αυτο; ΟΧΙ δεν σημαινει οτι κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου!Γιατι ποιος ειναι ο κυριος λογος που θελουμε να βαλουμε τη τζιφρα σε ενα κειμενο μας; Ελατε τωρα παραδεχτειτε το!Καθαρα απο ψωνιστικη διαθεση.Πιστευουμε οτι ειμαστε καποιοι οτι εχουμε και τις πρωτες ιδεες και θελουμε ολος ο κοσμος να το ξερει!Ετσι λοιπον η ανωνυμια εκτος του οτι εινε η ΒΑΣΙΚΗ δημοκρατικη διαδικασια(βλεπε ΕΚΛΟΓΕΣ) μας εξασφαλιζει οχι μονο την αντικειμενικοτητα του γραπτου μας αλλα και την παντελλη ελλειψη οποιασδηποτε ωφελιμιστικης διαθεσης!Ξερω σας μπερδευω.Αυτο που λεω ειναι οτι η ανωνυμια στα blogs δεν ειναι δειλια. Η ανωνυμια σε τετοιου ειδους γραπτα ειναι απλη αναφορα-κατηγορω η απλα εκπληξη που αφορα μια ειδηση.Απο το μαγιο της Μενεγακη μεχρι τισ μιζες και τα στημενα παιχνιδια. Εδω δεν μας ενδιαφερει τοσο η αληθεια της ειδησης.
Εξαλλου ποιος μας ειπε ποτε οτι η αληθεια ειναι αντικειμενικη; και γιατι ενα γεγονος εχει μονο μια πλευρα; Οιμε δεν ειναι ολα σχετικα; Ξεχασαμε την σοφη προταση του Αινσταιν; Γιατι λοιπον να συζηταται η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ανωνυμιας στα blogs; Τι θα πετυχουμε με αυτο;Εγω δεν βρισκω να κερδιζει κανεις τιποτα.Ισα ισα.Θα εχουμε απλα να δαχτυλοδειχνουμε ανθρωπους που δεν ξερουυμε καν ποιοι ειναι, γιατι λενε οτι λενε και μετα... το απολυτο χαος. Πρεπει να καταλαβουμε οτι η οποιοαδηποτε ειδηση υπαρχει για να την επεξεργαστουμε οι ιδιοι. Τιποτα δεν λειτουργει DE FACTO! Ki αν δεν θες λοιπον να σκεφτεις τιποτα απο μονος σου κλεισου σε ενα δωματιο και κοιτα τον τοιχο. Αν κ ακομα και αυτος κατι καινουργιο εχει να σου δωσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου