Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

to copolla or not to copolla?

και οχι οχι οχι δεν ομιλω για την Σοφια γιατι ειναι στους 20 αγαπημενους μου σκηνοθετες και δεν νομιζω να αλλαξει αυτο.Ο μπαμπακας παλι....ντρεπομαι ντρεπομαι ντρεπομαι γιατι οντως δεν εχω δει και τα απειρα... και λυπαμαι αλλα βαρεθηκα τη ζωη μου στους Νονους.Ειλικρινα...Οποτε βλεποντας την φιλμογραφια του εκτος του "αποκαλυψη τωρα" του Rumble Fish και του Outsiders δεν νομιζω οτι ενθουσιαστηκα.Και στα δυο πρωτα ηταν οι ερμηνειες που κρατησαν την ταινια(ιδιως στο Αποκαλυψη δεν το συζητω) οποτε απο σκηνοθετικης πλευρας μονο στο Outsiders ειδα κατι αξιολογο και μπορο να πω κιολας πως ειναι ΠΟΛΥ αγαπημενη ταινια.
Βλεποντας λοιπον το Tetro χθες μπλεχτηκα ακομα περισσοτερο.Αρχικα βρηκα στοιχεια του πολυαγαπημενου Outsiders και χαζοχαρηκα αλλα.... τι ομελετα ηταν τουτη?Παλιο Hollywood με λιγο απο almodovar, wanna be jarmusch και οτι να ναι!παρα μα παρα πολυ ενδιαφερον στορυ με καλη πλοκη ιδιως στο 2ο μισαωρο αλλα πανω που πηγαινες να καταλαβεις τι θελει να πει ο ποιητης... το χανες!!Ερμηνειες επισης που σε αφηνουν λαλακα μια το χει μια δεν το χει πιστευω ηταν η καθοδηγηση τετοια.Εκτος των δυο κυριων που ηταν αψογες(maribel verdu kai silvia perez-παντα θεα).
Δεν ξερω εγω γενικα σε αυτον τον ανθρωπο δεν βλεπω κατι τοσο ξεχωριστο και αν μη τι αλλο "κλασσικο".Ακομα και ο Σκορτσεζε που επισης δε με εμπνεει εχει το στιγμα του το στυλ του τις εμμονες του.Εδω δεν μπορω να δω ενα pattern ενα κατι μια ψυχη βρε αδερφε!Ισως τελικα να κανω λαθος ισως να κατσω να δω και αλλα τι να πω...Δεν μπορω να τον συγκρινω με σκηνοθετες οπως ο Καζαν και να τον πω κλασσικο.Ακομα και οι παλιοι που τωρα μας φανταζουν καπως νομιζω πως μας αγγιζουν με τον ενα τροπο η τον αλλο.Μπορει βεβαια απλα αυτο να ειναι δικη μου ιδεα...ειναι?...

1 σχόλιο:

  1. Είναι χωρίς στιλ ο Κόπολα, απο την αρχή της καριέρας του. Δεν το συζητάμε. Αλλά ήταν τυχερός που γύρισε κλασικές ταινίες. Για μένα είναι θέμα τύχης. Απλά τότε το έψαχνε περισσότερο. Και είναι και ικανός πίσω απο την κάμερα, ΟΚ. Παρόλα αυτά, δέκα "Outsiders" να έκανε, αν δεν ήταν οι "Νονοί" και η "Αποκάλυψη" σήμερα δε θα τον θυμόταν κανείς, κακά τα ψέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή